La Candida

La Candida

dimarts, 3 d’abril del 2012

Mona de Pascua tra dicional

Ingrediens
  • 250 g de farina de força
  • 2 ous
  • 65 g de sucre
  • 30-40 ml d'aigua mineral
  • ratlladura de llimona
  • 25 g d'oli
  • massa mare
  • cabell d'àngel, massapà, xocolata pel farcit
  • 2 ous durs per a decorar
  • un ou batut per a pintar
  • fideus de colors
Preparació:

- Per a la massa mare:

Es dissol el llevat amb l'aigua un xic tèbia, i s'hi afegeix la farina. S'amassa fins aconseguir una massa homogènia. Es forma una bola i es col·loca en un bol enfarinat i es deixa llevar durant dues hores en un lloc aïllat de corrents d'aire (per exemple, dins el forn) cobert amb un drap de cuina.
Per a la mona:

En un bol gran, s'hi barreja la farina, amb els ous lleugerament batuts (com si féssim una truita), el sucre, la ratlladura de llimona i la massa mare.
S'amassa i mica en mica, es va afegint la quantitat necessària d'aigua per a què quedi una massa lligada (ni molt seca, ni molt humida, que no s'enganxi a les mans).
Quan la massa sigui homogènia, s'hi afegeix l'oli i s'amassa uns 10 minuts fins que la massa l'absorbeixi tot (costa una mica).
Aleshores, es col·loca en un bol enfarinat i es deixa llevar durant tres hores en un lloc aïllat de corrents d'aire cobert amb un drap de cuina.
Passat el temps de fermentació, s'estira al damunt d'una superfície enfarinada, amb l'ajuda del corró. I es forma un rectangle que sigui un xic més ample d'un extrem. Aleshores, es col·loca el cabell d'àngel a l'extrem més estret, i es va enrotllant cap a l'extrem més ample.
S'acaba d'estirar i s'uneixen els extrems (per a què us quedi més clar, mireuaquest vídeo) i se li dóna forma de corona.
Es col·loquen un o dos ous durs al damunt de la mona, i amb dues tires primes de massa, es forma una creu al damunt de cada ou.
Es pinta amb un ou batut i es deixa reposar durant mitja hora.
Passat el temps de repòs, es torna a pintar amb l'ou batut i es decora amb fideus de colors.
S'enforna a 180ºC (350ºF), dins el forn prèviament escalfat, durant 20-30 minuts fins que sigui ben rossa.

1 comentari: